EMLŐVIZSGÁLÓ CENTRUM

2001. júniusában nyitotta meg kapuit az AA-MED Kft. Emlővizsgáló Centruma, mely mind technikai, mind személyi feltételeit tekintve európai színvonalú, a szakmai szabályai szerint lett kialakítva és azóta is ennek megfelelően szigorú minőségbiztosítási feltételek mellett működik. Az országban működő két legkorszerűbb digitális mammográf közül az egyik intézetünkben működik.

Az Intézetben 2002. január 1-től országos emlőszűrés is folyik, területi felosztásnak megfelelően a 45 és 65 év közötti nők körében. Az elmúlt 6 évben az Intézetben több, mint 100.000 beteg fordult meg, ebből kb. 50.000 nő vett részt emlőszűrésen. A mintavételek száma meghaladja a 3000-et. Mindezen számok a Centrum nagy tapasztalatát bizonyítják, a betegek megelégedésére. A szűrés célja, hogy ezt az igen magas és a nők halálozásában első helyet elfoglaló betegséget kb. 30%-kal csökkentse. A lehetőség adott, elérhető, ingyenes, csak élni kell vele.

Ma a korszerű mammográfiás berendezések 90% feletti találati biztonságot nyújtanak. A felvételektől függően további vizsgálatokra lehet szükség, emlő ultrahangra és mintavételekre. A mammográfia és az ultrahang együttes alkalmazása 95-98%-os biztonságot nyújt.

A Centrumban a komplex emlővizsgálatok előjegyzés szerint történnek, lehetőség van a telefonos időpont-egyeztetésre is. Az előjegyzésünk átlagosan 1 hónap, ennek figyelembevételével kérjük az időpontok egyeztetését. A komplex vizsgált a beteg életkorától és panaszaitól függ.

Tudatosítani kell a nőkben, hogy a mai korszerű diagnosztikai és terápia mellett az emlőrák a korai stádiumban gyógyítható. Tehát az emlőszűrés az emlőráktól nem véd meg, de annak korai felismerését teszi lehetővé, s ezáltal minél több nő teljes gyógyulását segíti. A társadalom, az egészségügyi szervezetek és a családok feladata a nők szűrésre való ösztönzése, hogy minél több anyát és nagymamát mentsünk meg a családoknak.